Niamh Butler Architects

Homepage

Profile

 

Project: Creche

Extension and renovation of a semi-derelect terraced cottage and the creation of a child and parent –friendly creche to cater for 42 children.
The site for the creche was quite constricted, and the front façade had to remain untouched, so the building was designed around a circular rooflit space in the centre, providing a reference point for the children and a central light well for this terraced building. Colour and primary shapes were used throughout to delineate spaces.

Progress: Construction Complete August 2004

Client comment: 'We had a tight budget and very tight time schedule for this project when we contacted Niamh Butler Architects to
design our crèche. We all worked very well together, the building was completed on time, on budget and the design is great. The crèche was booked out immediately.'

 

 

front Elevation the hall and play area play area

 

Copyright © 2016 niamh butler ARCHITECTS